opc_loader

Menu

Circumstance Seriously Cool Cinsault 2021

  • Bij elke aankoop vanaf €150 een kwalitatieve pulltex kurkentrekker gratis
12,55
(Prijs excl. btw): 10,37

Cinsault geniet niet bepaald een hip imago en wordt vooral gebruikt als mengwijn om wat meer kracht te genereren. Monocepage cinsault is erg uitzonderlijk en een gekoelde versie die inzet op frisse zuren is gewoon een unicum. Toch geloven ze bij Waterkloof in deze even bizarre als uitzonderlijke combinatie, met een onvergelijkbare, weergaloze wijn als resultaat. Meesterbrein Paul Boutinot noemt cinsault de Assepoester onder de druiven: eigenlijk heeft ze veel meer potentieel dan haar stiefzusters die hoog van de toren blazen, maar ze krijgt zelden de kans om die charme te tonen en al zeker niet als monocepage.

De druiven zijn afkomstig van bush vines die al meer dan 4 decennia op de teller hebben staan en die het klappen van de zweep  kennen. Ook de liefdevolle hand van de wijnmaker is naar goede traditie duidelijk voelbaar: de gisting heeft veel weg van de macération carbonique, want ook hier brengen hele trossen het natuurlijke proces op gang. Focus op het fruit dus en de 9 maanden lagering op gebruikte eik dient om die fruitigheid een gelaagde en verfijnde structuur te verschaffen. Reeds bij het uitschenken profileert deze wijn zich als een zeer atypische cinsault: geen vermoeide kleur en zwarte wallen, wel een verrassend lichte tint met een sublieme fonkeling. Het bouquet is erg aantrekkelijk, met heel veel rijp maar kraakvers fruit – vooral aardbei en kers – en een fijne kruidigheid. Dat belooft! En wat een weelde in de mond! Ook hier veel rijp maar fris fruit, maar ook florale noten, zoethout, anijszaad en een delicate draai van de pepermolen.

Perfect qua moelleux, maar vooral op elk moment verfrissend door prominente maar elegante zuren. De finale heeft nog een mooie verrassing in petto: de afdronk is lang en smaakvol, maar kurkdroog, met perfecte, elegante tannines. Wat een wijn! De veelzijdigheid van het palet toont zich ook in de culinaire mogelijkheden, die variëren naargelang de schenktemperatuur. Tussen de 10 en de 12 graden kan hij kruidige gerechten aan, op 14 graden is hij ideaal bij een varkenskarbonade, nog 2 graden warmer is hij de elegante compagnon van fijn kalfsvlees en op 18 graden doet hij het prima bij een sappige steak op de ‘braai’.

Lekker bij tal van  verschillende vleessoorten.

Circumstance Seriously Cool Cinsault 2021 heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Review plaatsen
Circumstance Seriously Cool Cinsault 2021
Review plaatsen

Meest recente reviews

Alternatieve artikelen voor Circumstance Seriously Cool Cinsault 2021